Hur fungerar RUT-avdrag vid flytt?

rutavdrag vid flytt och flyttstäd


Du kan alltid få RUT-avdrag vid anlitande av flyttfirma och flyttstäd. Förutom bekvämligheten med att anlita en flyttfirma eller flyttstäd, får du också alltså ett avdrag på priset. Det är alltid företaget som utför tjänsten som ansvarar för att ansöka om rutavdrag åt dig. Av oss på JC Flytt & Städ får du alltid ett färdigt priserbjudande, där rutavdraget redan är avräknat. 

Så hur fungerar rutavdrag vid flytt? Du får avdrag för arbetskostnaden. Det som ingår i arbetskostnaden är flytt av bohaget från din gamla bostad till din nya, upp- och nedmontering av möbler och för personalen som transporterar. Det kan vara viktigt att veta att RUT-avdrag inte görs på drivmedlet till flyttbilen och inte heller när möbler eller skräp ska köras till återvinningen. Vi på JC Flytt & Städ hjälper dig gärna att köra gamla möbler eller skräp till återvinningen, men det ingår inte i den vanliga flytthjälpen vi erbjuder. 

Vid flyttstädning ingår all städning inne i bostaden och om balkongen eller altanen behöver städas. För samtliga av dessa ingår rutavdraget.

Vad betyder RUT-avdrag?

RUT-avdrag innebär en skattereduktion för dig som privatperson som anlitar tjänster för hushållsarbeten. RUT står för rengöring, underhåll och tvätt, men här ingår också flytthjälp och flyttstäd. 

Rutavdraget fungerar bara om tjänsten utförs i en bostad eller fritidshus, och kan utnyttjas enbart av privatpersoner. För att kunna ta del av avdraget gäller det bland annat att du över 18 år, har betalat tillräckligt med skatt och själv betalar för tjänsten. Du får inte utnyttja rutavdraget när en släkting utför arbetet. Företaget som utför arbetet måste inneha F-skatt eller A-skatt, alternativt tillhöra en firma som har det. 

Är du osäker om du är berättigad RUT-avdrag på kan du läsa mer om kraven på Skatteverkets hemsida.

 Hur mycket får man i RUT-avdrag?

Det finns en maxgräns för hur mycket du kan få rutavdrag för. Från och med 2021 kan du få rutavdrag för tjänster som omfattar upp till 75 000 kronor. Du får 50% av kostnaden avdragen enligt reglerna för rutavdrag. 

På vår hemsida är RUT-avdraget redan avräknat från prislistan, allt för att göra det smidigt för dig som kund. Är du intresserad av att veta våra priser kan du hitta dem här.

RUT-avdraget är vårt ansvar

Skyldigheten att göra avdrag för RUT ligger alltid hos företaget. Hos oss på JC Flytt & Städ kan du alltid lita på att det görs en ansökan om RUT-avdrag åt dig i samband med fakturering. När du får din faktura är rutavdraget redan avräknat och anmält hos Skatteverket, så du behöver bara betala. 

Om det skulle vara så att du inte vill utnyttja ditt RUT-avdrag hos oss är det bara säga till vid första kontakt. Ifall ansökan om RUT-avdrag inte går igenom kommer vi också såklart informera dig om detta. 

Förhoppningsvis har du nu koll på hur rutavdrag fungerar, vad rutavdrag är och hur mycket rutavdrag du får vid flytt. Skulle du ha ytterligare frågor kan du ställa dem när du väljer att köpa flyttfirma eller flyttstäd av oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.