Lär känna oss på JC Flytt & Städ

Vi på JC Flytt erbjuder flyttjänster till både privatpersoner och företag. Hör av er till oss för snabb och professionell flytthjälp i Helsingborg samt övriga delar i Skåne. Vi eftersträvar efter att alltid erbjuda så låga priser som möjligt samtidigt som vi försäkrar flytthjälp med kvalité.

Vi arbetar hårt för att bibehålla hög standard inom alla aspekter inom vår verksamhet. Våra pålitliga och erfarna flyttare gör det enklare för dig med flyttningen. Du sparar tid, pengar, och vi ser till att jobbet blir gjort rätt.

Frågor och svar om att flytta

Många av våra kunder har frågor och funderingar om våra flyttjänster och priser. Och i ett försök att underlätta och samtidigt främja transparens samlar vi alla de vanligaste frågorna här. Naturligtvis tillhandahåller vi utförliga svar på alla frågor. Skulle du inte hitta svaret du letar efter här är du välkommen att kontakta oss, alterantivt läsa mer om våra tjänster här:

Vad kostar en flyttfirma?

Hur mycket kostar flyttfirma?

Det finns inget direkt svar på den frågan då priset för din flytt påverkas av olika faktorer och av att alla flyttfirmor får sätta sina egna priser. De största faktorerna är storleken på ditt bohag, möblerna du ska flytta samt om du har specialrum såsom vindsförråd och balkong.

Med det sagt har vi fasta priser på de flesta av våra flyttjänster, något du kan läsa mer om under Priser. Till skillnad från våra konkurrenter tar JC Flytt INTE ut extra avgifter för utkörning. Det innebär att alltid betalar som för en lokal flyttfirma oavsett var i Skåne du anlitar oss.

Vad kostar flyttstädning?

I likhet med våra flyttjänster tillämpar vi fasta priser för flyttstädning. Det slutgiltiga priset påverkas av storleken på din bostad eller fastigheten som ska städas. Du kan snabbt få ett uppskattat städpris här på sajten och kan kontakta oss för att få en kostnadsfri offert.

Tänk på att flyttstädning av följande utrymmen debiteras extra:

 • Vindsförråd
 • Källare
 • Inglasad balkong
 • Återvinning/bortforsling – kontakta oss för offert
Var är JC Flytt verksamma?

Vi är verksamma i hela Skåne med omnejd. Det innebär att vi kan hjälpa dig flytta från Helsingborg, Bromölla och Halmstad i norr till Ystad och Trelleborg i söder.

Fördelen med att anlita JC Flytt i Skåne är att vi tar samma priser oavsett var du anlitar oss. Många av våra konkurrenter tar ut skyhöga avgifter för utkörning vilket vi anser är både oärligt och onödigt.

Anlitar du oss betalar du alltid som du hade gjort för en lokal flyttfirma även om du inte bor i Helsingborg där vi har vårt huvudkontor.

Vad ska man tänka på vid flytt?

Att flytta är stressigt, det vet alla som har erfarenhet. Därför föreslår vi att du minimerar stressen genom att anlita en professionell flyttfirma. Vi på JC Flytt strävar efter att underlätta flyttandet för alla våra kunder och erbjuder en komplett tjänst från flyttpackning och själva flytten till städning, montering och återvinning.

Med det sagt bör man alltid vara förberedd inför flytten och det är vissa delar av processen som vi inte kan tillhandahålla hjälp med. Läs mer om hur du förbereder dig i vår detaljerade guide.

Vad ingår i flyttstädning?

En flyttstädning är en grundläggande städning med mål att återställa bostaden eller fastigheten för den nya gästen. Det innebär att alla ytor i hela bostaden ska städas, torkas av och rengöras. Att flyttstäda och tidskrävande och något som de allra flesta helst slipper och därför istället anlitar en flyttfirma, exempelvis oss på JC Flytt.

Oavsett om det är du som genomför flyttstädningen eller om du anlitar ett proffs ska samma städning utföras. Man ska bland annat:

 • Putsa alla fönster och tvätta persienner samt fönsterbleck.
 • Rengöra köket, inklusive spisen (även utrymmet bakom), ugnen och avlopp.
 • Badrummet ska städas och rengöras grundligt.
 • Avlopp och golvbrunnar ska rensas.
 • Skåp och garderober ska torkas av in- och utvändigt
 • Golven ska dammsugas och våttorkas
 • Sist ska uteplatser och balkonger städas och torkas av

Anlitar du JC Flytt till din flyttstädning kan du lita på att städningen utförs enligt konstens alla regler. Vi garanterar även ett godkännande från mäklare, hyresvärdar och andra som kan tänkas granska bostaden innan du flyttar ut.

Hur fungerar RUT-avdraget?

RUT-avdraget är ett skatteavdrag för vad man kallar hushållsnära tjänst, dvs. både bohagsflytt och flyttstädning. Förkortningen RUT står för rengöring, underhåll och tvätt.

Avdraget innebär att du kan ta bort upp till 50 % av arbetskostnaden och med start från 2021 är maxbeloppet 75 000 kronor. Du behöver med andra ord aldrig betala hela kostnaden när du anlitar en flyttfirma.

Tänk på att det är utföraren som ansöker om RUT-avdraget. Med andra ord ansöker vi på JC Flytt & Städ och RUT-avdrag när du anlitar oss för hushållsnära tjänster.

Kan man få RUT-avdrag vid flytt?

Ja, RUT-avdraget gäller för alla hushållsnära tjänster vilket inkluderar både bohagsflytt och flyttstädning. Avdraget innebär att du kan sänka arbetskostnaden med upp till 50 %.

Tänk på att RUT-avdraget endast gäller för hushållsnära tjänster och därför inte appliceras på företagsflyttar.

Vad ingår inte i flyttstädning?

När du anlitar JC Flytt för en flyttstädning som genomför vi hela städarbetet åt dig. Däremot är det vissa saker som inte ingår och andra som man betalar extra för.

Exempelvis rengör vi inte väggar och tak och kopplar inte ut elektricitet, lampor, etc. Du betalar även extra för städning av balkonger och uteplatser och vi genomför inga former av trädgårdsarbete.

Vad kostar det att flytta?

Det är omöjligt att svara på då priset påverkas av otaliga faktorer. Vad vi kan berätta är att vi är en av de billigaste flyttfirmorna i Skåne och vi har en transparent och tydlig prisplan.

Be om en offert direkt här på sajten eller kontakta oss för mer information om våra tjänster.