Flyttpacka – Professionell flyttpackning

Att flytta involverar många fler moment än bara själva flytten. Det ska flyttpackas och städas, möbler ska monteras och skräp ska återvinnas. Har du aldrig flyttat tidigare kommer du snart inse hur tungt det faktiskt är, och du som flyttat tidigare är redan införstådd i det omfattande arbetet.

Vår strävan är att underlätta för våra kunder under hela flyttprocessen. Därför begränsar vi oss inte till att endast erbjuda flyttar och flyttstädning utan hjälper dig gärna med att packa ner dina möbler och ägodelar och kan givetvis även montera möbler din nya bostad.

Läs mer om vad som inkluderas i våra packningstjänster här nedan eller kontakta oss för att få ett prisförslag.

Flyttpacka – Tjänster & tips

Vissa föredrar att packa alla sina egendomar på egen hand för att ha kontroll över processen. Naturligtvis är det inget fel med detta och du är välkommen att flyttpacka själv, men vill du helst undvika detta tidskrävande arbete kan du med fördel anlita JC Flytt & Städ.

Under åren i branschen har vi lärt oss ett och annat och hur man flyttpackar effektivt och samtidigt minimerar arbetsbördan. Eftersom alla flyttar och bostäder skiljer sig åt anpassar vi packningen och priset efter dina behov. Du kan exempelvis anlita oss till att montera ner möbler inför flytten, packa flyttlådor eller både och.

Vill du trots allt flytta på egen hand kan du hyra kvalitativa flyttlådor som skyddar dina ägodelar under hela flytten. Vidare bör du även överväga följande flyttpack tips innan du sätter igång.

Den gyllene regeln som du – och vi för den delen – måste följa är att aldrig packa mer än du kan bära!

1. Packa flyttlådor smart

Tricket med flyttlådor är att packa dem rätt så att de blir så stabila som möjligt och lätta att bära. Det innebär att du ska packa tungt i botten och fylla lådan till ungefär hälften innan du fyller resten med lättare saker såsom kläder och kuddar. Tänk på att fylla lådan helt då det håller godset på plats och ökar lådans stabilitet och använd gärna sopsäckar för stora, mjuka gods.

Tallrikar packas med fördel på högkant med packpapper medan glas bör lindas in i tidningspapper och packas där de inte riskerar att stötas eller krossas.

2. Koppla ur elektronik

Elektronik måste kopplas ut och packas på lämpligt vis. Har du originalförpackningarna kvar kan du alltid packa i dem. Annars packar du varsamt ner elektroniken i en vanlig flyttlåda följande principerna vi nämnde ovan.

Vi rekommenderar även att du samlar alla sladdar och kablar, tejpar ihop dem och markerar dem tydligt så att du snabbt kan koppla in allt i den nya bostaden.

3. Samla ihop lösa prylar

Mattor, tavlor, gardinstänger och liknande behöver du samla ihop och skydda vid behov.

Stora mattor kan man rulla ihop och tejpa och tavlor kan man slå in i kläder, lakan och textilier.

Alla andra lösa prylar bör samlas på ett sätt som gör dem enkla att bära, till exempel genom att bunta ihop gardinstänger och samla krukväxter i öppna flyttkartonger.

Tanken är att allt ska vara så smidigt att flytta som det bara går.

Montera möbler

Numera erbjuder JC Flytt & Städ även en monteringstjänst, något som gör oss ganska unika i branschen då det tillhör ovanligheten. Tjänsten innebär att vi hjälper dig montera och bygga ihop möbler som vi flyttat åt dig.

Tjänsten inkluderar montering av möbler men inte uppackning av ägodelar då det är något du ansvarar över själv. Av erfarenhet vet vi också att de allra flesta vill packa upp själva så att de kan sätta prägel på sin nya bostad redan från start.

Priset för montering av möbler varierar beroende på hur många och stora möbler du har. Därför debiteras tjänsten i regel på en timbasis. Kontakta oss idag för att få ett prisförslag.

Återvinning

En av baksidorna med att flytta är att det ofta resulterar i mycket skräp. Dels gods som våra kunder inte längre vill ha men även plats, papper, kartonger och annat som används under flytten.

Det är inte ovanligt att man har ganska stora volymer skräp och i många fall kan det vara krångligt att transportera i en vanlig personbil. Därför kan vi, för en liten avgift, även hantera all återvinning i samband med din flytt.

Vi samlar ihop allt skräp och allt återvinning och kör det till närmaste återvinningscentral där det sorteras korrekt.
Vi är försäkrade och erbjuder garantier
Som en av de bäst etablerade flyttfirmorna i Skåne tar vi våra skyldigheter och kundernas rättigheter på största allvar. För att öka vår pålitlighet och öka skyddet för våra kunder är vi helt försäkrade, vilket inkluderar alla dina ägodelar under hela processen.

Vi erbjuder garantier på utfört arbete, tillämpar strikta miljö- och arbetspolicys och innehar Trafiktillstånd från Transportstyrelsen. Detta gör vi för att du inte ska behöva oroa dig under flytten.