Bohag 2010 – Vad är det egentligen?

Bohag 2010 – vi reder ut begreppet

För många är det aktuellt att anlita en flyttfirma när det är dags att flytta. Men hur ser man till att man hittar en pålitlig aktör och finns det sätt som konsumenten kan skydda sig själva på?

Givetvis är svaret på båda frågorna ja. Och i följande artikel kommer vi gå igenom ett par faktorer som du bör överväga när du ska anlita en flyttfirma, dessutom kommer vi förklara vad Bohag 2010 egentligen är och vad det innebär för flyttfirmor och konsumenter.

Anlita en flyttfirma med garantier, tillstånd och goda omdömen

Man anlitar en flyttfirma för att slippa stressa och arbeta så hårt under sin flytt och det sista man ska behöva göra är att oroa sig över sina ägodelar. Se därför till att du anlitar en pålitlig flyttfirma med tydliga och ärliga villkor samt alla tillstånd som krävs (bland annat trafiktillstånd). Vi föreslår även att du läser recensioner och kommentarer som tidigare kunder har lämnat, exempelvis på Trustpilot.

JC Flytt och Städ har idag 4,7/5,0 stjärnor på Google, 4,8/5,0 stjärnor på Trustindex.io och 4,9/5,0 stjärnor på Facebook. Detta är baserat på flera hundra betyg och recensioner.

Tänk på att själva flytten oftast inte inkluderas i ångerrätten. Behöver du därför ställa in en inbokad flytt så kan du behöva betala för den ändå, om du inte kan flytta den till ett intilliggande datum eller göra en överenskommelse med firman.

Hitta helst en flyttfirma med Bohag 2010

Låt oss nu ta en titt på anledningen till att denna artikel skrevs: vad är Bohag 2010 och varför är det så viktigt när man anlitar en flyttfirma?

Bohag 2010 är Allmänna Flyttbestämmelser för Konsument och består av avtal som skrivits mellan Sveriges Åkeriföretag (SÅ), Sveriges Möbeltransportörers Förbund (SMF) och Konsumentverket. Målet med avtalen är att skydda konsumenten och tydliggöra flyttfirmans skyldigheter gentemot kund.

Den främsta anledningen till att välja en flyttfirma som följer Bohag 2010 är att du som konsument får ett utökat skydd. Dels kan du avboka din flytt upp till 15 dagar innan utsatt datum och dels kan du försäkra dig om att flyttfirman följer branschens egna villkor.

Glöm inte rut-avdrag och betalningsmöjligheter

Slutligen vill du inte betala för mycket för din flyttfirma. Se därför alltid till att de tillämpar RUT-avdrag (det är inte ditt utan firmans ansvar). Dessutom bör du bekräfta hur betalning kommer att göras INNAN du skriver på några avtal.

Begär med fördel en kostnadsfri offert från oss om du planerar att flytta. Våra priser är transparenta och ärliga, och efter att en offert skickats ut kan vi inte höja priset med mer än 15%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.